Descopera Sultanatul Brunei

Sultanatul Brunei sau Brunei Darussalam dupa numele sale complet este o tara a carui nume nu evoca mare lucru pentru majoritatea din noi. Unii din voi poate au auzit ca este una din cele mai bogate tari din lume…situat in Asia de sud-est, Sultanatul Brunei are o suprafata de 5700 kilometri patrati. Capitala sultanatului este Bandar Seri Begawan. La prima vedere te intrebi daca chiar aceasta este capitala, orasul fiind extrem de mic si de…linistit pentru o capitala.

Asta deoarece dupa orele 18:00 capitala se transforma intr-un veritabil oras-fantoma! Cateva masini ici-colo, in trecerere, asta daca esti norocos. Sa nu te astepti la o capitala animata cum este Bangkok de exemplu, la petreceri nebune. Aminteste-ti ca vorbim despre o tara musulmana care respecta cu sfintenie legile Coranului.

Odata ajuns in capitala nu ai cum sa nu remarci cel mai celebru monument, superba moschee a sultanului Omar Ali Saifuddin. Superba ziua, in tonuri de alb si auriu dar si noaptea, imbracata intr-o « rochie » verde care o face pur si simplu magica, moscheea trebuie neaparat vizitata. Capitala adaposteste si cateva plaje superbe, cea mai cunoscuta fiind Jerudon, o plaja cu nisip alb, fin. Pe plaja se gaseste si un parc de distractii, ideal pentru familiile cu copii.

La Royal Regalia Building te asteapta putina cultura. Odata ajuns aici vei fi nevoit sa te descalti pentru a putea admira colectia de cadouri oferita sultanului Brunei de catre numeorsii sefi de stat din lumea intreaga. Insa la Brunei nu sunt doar moschei si cladiri arhitecturale. Pentru a evada putin din oras, ia un vapor si indreapta-te spre Water Village unde vei descoperi o multime de case plutitoare.

Dedesubtul turnurilor aurite, ornamentelor generoase si tigelor colorate se afla un sultanat linistit, scufundat in traditia islamica, una din cele mai distinctive capitale asiatice.

Sursa foto: ultima-ora.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *