Strasbourg, un oras aflat la intersectia Europei

Strasbourg, capitala alsaciana si europeana este o invitatie la descoperire. Odata ajunsi aici, turistii au ocazia sa descopere o latura moderna si dinamica. O veritabila calatorie in inima Europei, un week-end la Strasbourg inseamna posibilitatea de a vizita vechiul oras, de a vizita cartierul institutiilor U.E, de a degusta delicioasa varza acra traditionala inainte de a admira colectiile superbe adapostite de muzeele de arta contemporana.

Un oras cu trecut agitat

Oras situat la granita cu Germania, Strasbourg a fost extrem de influentat de doua identitati. Atat francez cat si german, Strasbourg simbolizeaza relatiile dintre cele doua tari. Tumultuos la inceput, calm apoi cand Strasbourg a devenit sediul Consiliului European in 1949 si a Parlamentului European in 1979, Strasbourg este apreciat azi de vizitatorii sai datorita calitatii vietii si ofertei sale culturale generoase: un sejur original, de neuitat.

In Strasbourg cladirile vechi se amesteca cu cele moderne, cu arhitectura indrazneata. Chiar daca ne-am astepta la acest lucru, noul nu rivalizeaza cu vechiul, chiar din contra, coabiteaza, rezultand o atmosfera de bucurie, de vesnica sarbatoare.

Principala atractie a orasului este catedrala Notre Dame, o catedrala care ii impresioneaza pe toti cei care ii trec pragul. Un simbol al orasului Strasbourg este Mica Franta, un canal cu o frumusete rapitoare, cu cladiri dragute si cochete, cu o valoare istorica inestimabila.

Centrul vechi al orasului este Grand Ile, primul centru istoric inscris in totalitate in patrimoniul mondial Unesco. Acesta adaposteste cele mai cunoscute atractii din oras: Catedrala Notre Dame, Palatul Rohan, Muzeul Alsaciei si Opera. Orangerie este cel mai cunoscut parc din Strasbourg, un parc amenajat in detaliu care impresioneaza prin multitudinea si coloritul plantelor. Parcul adaposteste si o gradina zoologica, ideala pentru familiile cu copii. Place de la Republique este una din cele mai indragite piete din Strasbourg, edificata cu scopul de a omagia Republica Franceza.

Sursa foto: thumbor.forbes.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *