Suedia, Marele Nord

Vrei sa ai parte de un sejur de neuitat? Suedia isi ofera bratele reci si calduroase totodata pentru un sejur intre peisaje inzapezite, orase pavate, baruri festive si gastronomie originala.

Frumosul Stockholm

Sa incepi vizitarea Suediei cu capitala pare cea mai logica alegere deoarece este cea mai accesibila fiind situata in partea de sud. Formata din 14 insule mici – cam ca si Venetia – Stockholm este un oras multiplu in care muzeele istorice si restaurantele tipice isi impart stradutele pavate. Intre pietele acoperite in care poti degusta carne de ren, arhitectura palatului regal si casele dragute, tipic suedeze din cartierul Vaxholm, prajiturile cu scortisoara…ai o multime de activitati din care poti alege. Barurile in care poti petrece o seara placuta nu lipsesc in centrul orasului Stockholm.

In imprejurimi, apa peste tot

Dupa o mica baie culturala in capitala, indreapta-ti pasii spre imprejurimile orasului. Incepe cu magnificul lac Vattern unde poti vizita manastirea cu acelasi nume, castelul precum si cel mai apropiat orasel Vadstena, reprezentativ pentru viata tipic suedeza. Daca vrei sa iti continui periplul pe apa, Marea Baltica care inconjoara intreaga capitala iti va oferi cateva momente memorabile. Fara sa mai punem la socoteala numeroasele fiorduri si rauri care iti propun o aventura de neuitat in mijlocul unei naturi salbatice absolut magnifice.

Capul Nord

Daca visezi la un sejur verde vara sau alb iarna, in mijlocul unor peisaje care par nestrabatute de picior de om, indreapta-ti pasii spre Capul Nord pentru a profita de o plimbare cu sania trasa de caini, pentru a vizita satele tipice care propun o gastronomie locala delicioasa precum Jokkmokk sau Kiruna, cu casele lor viu colorate. Pentru a vedea una din cele mai frumoase cascade europene trebuie sa te indrepti spre cascada Storforsen – la 1000 kilometri distanta de Stockholm.

Pentru o drumetie in mijlocul unui decor somptuos ai la dispozitie Parcul Abisko. Lacuri in culori surprinzatoare si munti care protejeaza tara, iata ce te asteapta.

Sursa foto: media.timeout.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *