Vancouver

Situat de-a lungul coastei de vest a Canadei, intre mare si munte, Vancouver este un oras ce le ofera turistilor sai o multime de lucruri de facut si de vizitat. Vancouver este unul din cele mai mari orase din partea de vest a Canadei. Orasul adaposteste o multime de zgarie-nori ultra-moderne. Inconjurat de munti si de mare, Vancouver este un adevarat paradis pentru iubitorii de sport in aer liber.

Schiaza si bronzeaza-te pe plaja…in aceeasi zi

Vancouver a organizat in 2010 Jocurile Olimpice de Iarna probele avand loc la Whistler Blackcomn, o statiune de ski, situata la aproximativ 120 de kilometri distanta de Vancouver. Dispozand de peste 200 de piste, Whistler Blackcomb este cea mai mare statiune din America de Nord. Statiunea este deschisa pana in luna Mai si poti schia pana la jumatatea lunii Iunie. Datorita faptului ca este situata in proximitatea orasului Vancouver, poti urca in statiune pentru a face ski dimineata si sa te intorci la Vancouver dupa-amiaza pentru a profita de soare si de plaja.

Bard on The Beach

Daca iti plac evenimentele culturale trebuie sa iti indrepti pasii spre Bard on The Beach Shakespeare Festival. Intinzandu-se din luna Iunie pana in Septembrie, este unul din cele mai mari festivaluri din Canada. Doua corturi sunt instalate de-a lungul raului, in parcul Vanier unde poti admira actorii jucand piese apartinand lui Shakespeare avand drept fundal marea si muntii.

Exploreaza Gastown

Gastown este cel mai vechi cartier din Vancouver. Majoritatea cladirilor de aici sunt monumente istorice ceea ce iti va permite sa sesizezi inima orasului. Cartierul adaposteste restaurante numeroase, galerii de arta avangardiste si magazine ale unor creatori de moda independenti. Tot aici vei descoperi o fosta gara si un ceas cu vapori.

Piata de noapte din Richmond

Adapostind cea mai mare comunitate de asiatici din America de Nord, cartierul Richmond este o experienta bogata din punct de vedere cultural si gastronomic. Piata de noapte este organizata seara, de Vineri pana Duminica, de la jumatatea lunii Mai pana in Octombrie.

Sursa foto: res.cloudinary.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *