4 locuri de vizitat in Creta

Creta are de toate. Cea mai mare insula din Creta, a cincea insula ca marime din Mediterana, insula Creta iti ofera posibilitatea de a vizita vestigiile marilor civizilizatii, sa explorezi plajele magnifice, peisaje montane spectaculoase si vai fertile. Ai nevoie de o viata intreaga pentru a descoperi toate comorile pe care le adaposteste aceasta insula.

Palatul Knossos

Creta a fost centrul celei mai vechi civilizatii din Europa in anul 7000 i.Ch.. Knossos este cel mai mare palat minoic, extrem de bine conservat, considerat centrul civilizatiei minoice. Knossos a fost locuinta legendara a regelui minoic. Palatul a fost excavat si reconstruit partial de catre arheologul britanic Sir Evans in 1990.

Lacul Kournas, Argiroupolis si vechiul sat Lappa

Situat intre Hania si Rethymnon, lacul Kournas este singurul lac natural de apa dulce din Grecia, inconjurat de o vegetatie luxurianta avand pe fundal muntii inzapeziti. Un numar mare de taverne se afla pe malul lacului. Vara, tursitii se pot scalda in lac sau sa faca sporturi nautice. La cativa kilometri de lacul Kournas se afla satul Argiroupolis, un sat dragut, construit pe vechiul sit Lappa. Satul este compus din doua parti : superioara si inferioara. Viziteaza cascadele din partea inferioara a satului dupa care coboara in necropola romana din Lappa unde vei gasi vestigiile termelor romane.

Plajele

Nu conteaza locul din Creta in care te afli, nu vei fi niciodata prea departe de o plaja. Plajele Efalonisi si Phalassarna sunt pur si simplu superbe. Laguna Balos din Hania este magnifica. Daca te afli in partea de est a Cretei, plaja Kolokytha nu este accesibila decat cu vaporul plecand din Elounda.

Insula Spinalonga este o insula mica, superba, situata in golful Elounda  si a servit timp de o jumatate de secol drept loc de osanda pentru bolnavii de lepra.

Sursa foto: ancapavel.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *