5 atractii care fac din Tokyo o atractie speciala

Japonia se remarca prin marile sale orase care afiseaza un contrast intre ultra-modernitate si traditionalism. Capitala Japoniei, Tokyo, este fara indoiala unul din cele mai reprezentative orase, un melanj de traditie si modernitate. Tokyo le ofera turistilor sai atractii variate. Exista o multime de lucruri de vizitat si de experimentat in acest oras care nu te va lasa indiferent.

Palatul Imperial este principala resedinta a imparatului Japoniei. Un domeniu vast situat in regiunea Chyoda, in apropiere de gara din Tokyo alcatuit din mai multe cladiri, inclusiv palatul principal (kyuden), resedintele private ale familiei imperiale, o arhiva, un muzeu si birouri administrative. Vizita acestui palat este posibila de doar doua ori pe an : cu ocazia aniversarii Imparatului, pe data de 23 Decembrie si dupa Anul Nou, pe data de 2 Ianuarie. In schimb, accesul in gradinile de est si in gradina Kitanomaru este gratuit.

Sediul guvernului metropolitan. Tokyo adaposteste sediul guvernului metropolitan care cuprinde nu numai cele 23 de arondismente ci si orasele, comunele si satele din imprejurimi. Situat in Shinjuku, acesta detine titlul de cea mai inalta cladire, avand numai putin de 243 de metri. Sediul guvernului metropolitan adaposteste un observator la 202 metri inaltime care ofera o panorama superba asupra orasului.

Piata Tsukiji este fara indoiala cea mai mare piata de peste din lume, extrem de cautata de turistii din intreaga lume.

Shinjuku Garden este nu numai cel mai frumos dar si cel mai mare parc din Tokyo. O atractie ce nu trebuie ratata in timpul unui sejur in Tokyo.

Insula artificiala Odaiba. Constructia acesteia a fost incheiata in 1853. Este una dintr-o serie de sase fortarete ridicate cu scopul de a apara orasul de invadatori. Acest edificiu ciudat a devenit recent un loc pentru distractie si shopping. Plaje, muzee, sediul unei televiziuni, o atractie superba.

Sursa  foto: interra.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *