5 locuri de descoperit in Algeria

Atunci cand vine vorba despre Maghreb, se cunosc mai ales Marocul si Tunisia si Algeria este lasata cel mai adesea deoparte. Cu orasele, deserturile sale sau cu muntii sai, Algeria ofera o mare varietate de peisaje, toate exceptionale. Iata care locuri trebuie sa fie descoperite.

Coasta mediterana. Algeria face parte din cele mai bune locuri unde poti profita de coasta mediterana si de plajele sale. Bineinteles ca trebuie sa vizitezi si capitala si orasul vechi Casbah.

Timgad. Timgad este un bun exemplu de stigmat al trecerii roamanilor. Ruinele romane sunt minunate si muntii din jur contribuie si ei la frumusetea locului.

Platoul Tassilli n’Ajer. Aici vei descoperi un peisaj lunar si picturi asa zise rupestre. Are peste 1500 de desene pe stanci care dateaza de peste 9000 de ani.

Sahara cu tadrartul sau rosu. Culoarea dunelor de aici variaza de la galben la rosu. O frumusete fara pereche cu alte cuvinte.

Valea M’Zab. Aici vei gasi cinci satucuri fortifiate unice. Au o arhitectura originala adaptate mediului ostil al acestui platiu stancos. Printre oazele cele mai remarcabile se afla si Ghardaia considerata a fi capitala regiunii.

Sursa foto: algeria.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *