5 locuri de descoperit in Istanbul

Va propunem azi o plimbare prin minunatul oras din Turcia, descoperind cinci locuri de vizitat in cetatea otomana. Iata deci ce vei putea admira aici.

Biserica Sfanta Sofia. Este un monument minunat cu o arhitectura si o cupola faimoasa care merita sa fie descoperite. Descoperind trecutul monumentului te vei scufunda si in istoria pasionanta a Istanbulului.

Moscheea Albastra. Unul din cele mai cunoscute situri de aici dar si cele mai turistice. Arhitectura edificiului te va lasa cu gura cascata mai ales interiorul acoperit cu mozaic albastru.

Bosforul. Un must have mai ales daca descoperiti Istanbul in doi. Poate parea un fluviu banal dar daca treci peste un pod vei ajunge din Asia in Europa. Ziua dar si seara panorama este ideala.

Palatul Topkapi. Este un palat sublim, o veche resedina a sultanilor. Haremul este probabil piesa cea mai uimitoare si mai impozanta. Ramane un muzeu care te va face sa descoperi viata cotidiana din secolele XVI si XVII.

Marele Bazar. O plimbare aici este o calatorie pentru simturi in mijlocul parfumurilor si culorilor. Vei putea negocia pentru cele mai frumoase stofe care vor ramane un suvenir din frumoasa capitala turca.

Sursa foto: hurriyetdailynews.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *