6 orase de vizitat in sudul Italiei

Toata lumea a auzit de Roma, Milano, Venetia. In cele ce urmeaza te vom duce intr-o calatorie virtuala, in partea de sud a Italiei, pentru a descoperi orase mai putin cunoscute insa fermecatoare. Napoli, Sicilia….vei realiza urand ca acestea reprezinta destinatii pe care nu trebuie sa le ratezi in timpul unui sejur in Italia.

Napoli. Vizitarea orasului Napoli si a centrului sau istoric reprezinta o experienta memorabila pentru orice persoana pasionata de calatorii. Napoli este un oras intens care nu se lasa descoperit cu una cu doua. Trebuie sa ii consacri cel putin doua zile. Un lucru este sigur – nu vei putea rezista gastronomiei suculente formate din sfogliatela, pasta cresciuta si cuoppo napoletano.

Capri. Din momentul in care pui piciorul in Capri te vei simti transportat intr-o lume de vis, nemaintalnita pana acum. Capri este o destinatie renumita din Italia, o destinatie glamour si populara. Iti recomandam sa petrecei cel putin o zi la Capri pentru a descoperi stradutele fermecatoare, villa Jovis sau grota albastra.

Palermo este un oras sicilian, capital artei arabo-normande, un oras ideal pentru un city break. Vei intelege de ce explorand centrul sau istoric, unul din cele mai mari din Europa.

Siracuza, Sicilia. Siracuza reprezinta escala perfecta in timpul unui sejur in Sicilia, destinatia ideala pentru un city break de exemplu sau pentru luna de miere. Vestigiile sale greco-romane si bizantine subt inscrise in patrimoniul mondial Unesco. Plaje de vis, rezerve naturale, Siracuza este un oras de vis.

Gallipoli. Oricare ar fi motivul pentru care te afli in partea de sud a Italiei, Gallipoli, oras considerat bijuteria marii Ioniene, te va fermeca cu siguranta. Un centru istoric magnific compus dintr-un castel, dintr-o bazilica baroca si biserici superbe, restaurante cu priveliste la marea de un albastru turcoaz…ce poti cere mai mult ?

Lecce. Lecce nu este un oras situat la malul marii. Vizitarea lui, noaptea in special, este o experienta rdical diferita fata de restul oraselor din sudul Italiei. Lecce este un oras placut si calduros. Aseza-te la masa unui restaurant si savureaza delicioasele orechiette inainte de a incepe explorarea orasului.

Deci, care din aceste orase te tenteaza?

Sursa foto: lonelyplanet.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *