Descopera Berlinul

Capitala Germaniei este unul din cele mai in voga orase, atragand in special turistii pasionati de cultura dar si pe cei in cautare de distractie. Berlin reprezinta un melanj de culturi, unul din cele mai frumoase orase din Europa. Chiar daca Berlin este cunoscut in special pentru Zidul cu acelasi nume, atractiile culturale sunt numeroase.

Cel mai mare castel din Berlin, Castelul Charlottenburg, a fost comandat de catre regina Sophie-Charlotte, sotia lui Frederic I ca destinatie de vara. Un mic colt de rai, departe de agitatia urbana.

Bebelplatz, aceasta celebra piata este marginita de Opera de Stat, Catedrala St. Hedwig, Hotelul Roma si Alte Bibliothek.

Gendarmenmarkt este considerata de berlinezi o opera de arta a arhitecturii neo-clasice, una din cele mai frumoase piete din oras. Este flancata de doua biserici protestante.

Turnul televiziunii germane, Berliner Fernsehturm Telecafe este cea mai inalta cladire din Berlin, o atractie extrem de populara in randul turistilor. Motivul ? Ofera din sfera rotitoare o priveliste de 360 de grade asupra Berlinului, de la o inaltime naucitoare : 240 de metri. Sfera adaposteste un restaurant si un bar.

Zoologischer Garten Berlin este cea mai veche gradina zoologica din Berlin, infiintata in anul 1844. Este si cea mai vizitata gradina zoologica din Europa, adapostind in jur de 16.000 de animale din numai putin de 1500 de specii. Zoo Berlin, cum este cunoscuta in randul localnicilor, are si un acvariu cu o colectie superba de pesti si meduze, insecte si reptile.

Berlin este renumit pentru viata de noapte tumultoasa si variata. Berlin dispune de o multime de localuri – in jur de 200 de cluburi, baruri care apar ca ciupercile dupa ploaie, case de toleranta (nu uita ca in Germania prostitutia este legala). O viata de noapte fascinanta si vibranta totodata. Berlin este destinatia ideala pentru tinerii in cautare de distractie.

Sursa foto: berlin.de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *