Viziteaza Kuala Lumpur

Capitala Malaieziei, Kuala Lumpur este un oras in continua expansiune, bazat pe mai multe succesuri economice istorice. Situat in Malaiezia continentala, aceasta megapola, multietnica si multiculturala, este un veritabil condensat de contraste.

 Kuala Lumpur, un oras multicultural

Fa o plimbare pe strada colorata Masjid India, intra in buticurile sale tipice apartinand populatiei indiene si musulmane. La 2km distanta in partea de vest se afla turnurile Petronas si Chinatown din Kuala Lumpur. In Chinatown nu trebuie sa ratezi piata de noapte. Nu ezita sa vizitezi un sanctuar hindus, de exemplu sanctuarul lui Murugah, situat in partea de nord a orasului, o divinitate hindusa. In apropiere se mai poate vizita Templul Sri Maha Mariammam cu miresmele sale de iasomie, sculpturile si cantecele sale.

 Kuala Lumpur, un oras industrial

Muzeul vaselor cositorite Royal Selangor Pewter, cea mai mare uzina de acest gen din lume, este reputata pentru puritatea vaselor sale. Artizanatul de calitate te va seduce cu siguranta odata ce ai descoperit procedeele de fabricare: depozitul, polizarea, sudura si gravura. Marca de automobil Proton, creata in anul 1983 din dorinta politica a statului malaiezian este instalata in cartierul Subang Jaya din Kuala Lumpur. Turnurile gemene Petronas sunt cunoscute in lumea intreaga si au fost popularizate cu ajutorul filmului Entrapment.

 Imprejurimile

Pentru europeni, orasul Kuala Lumpur este plin de curiozitati, de monumente, arta este prezenta la fiecare colt de strada. Pentru a descoperi orasul in intregime te sfatuim sa iei metroul. Astfel vei reusi sa descoperi templul Sri Mahamariammam dar si o multime de alte minunatii.

In apropiere de Kuala Lumpur, la distanta de 20km vei gasi un colt european, construit dupa modelul din Republica Dominicana, Templul lui Bali care pare asezat pe apa. La o distanta de 40km de oras se afla parcul Kuala Gandah, creat in anul 1989. Principalul sau scop este de a proteja elefantii. In ultimii 25 de ani, peste 300 de elefanti au fost relocati aici.

Sursa: thecrazytourist.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *