Viziteaza Mexic, orasul multicultural

Mexic este unul din cele mai mari orase din lume. Plimbandu-te pe strazile sale vei fi surprins sa descoperi un melanj de culturi precolumbiene, coloniale si americane. Mexic are multe de oferit, multe atractii de vizitat. Iata o selectie a celor mai importante obiective turistice.

 Parcul Chapultepec

Parcul Chapultepec este o oaza de verdeata de 600 de hectare, situat in inima Mexicului. Muzeele, Gradina Botanica, Gradina Zoologica si o multime de alte atractii fac din acesta un loc placut pentru plimbare, fara sa fii deranjat de aglomeratia din oras de la cativa metri distanta.

Parcul Chapultepec este un loc istoric deosebit de important. Pe dealul Chapultepec s-au instalat aztecii in secolul al XIII-lea inainte de infiintarea Tenochtitlan, devenit mai apoi Mexic. In timpul razboiului impotriva Statelor Unite, o batalie a ramas in istorie, dand nastere legendei copiilor eroi din Chapultepec.

 El Zocalo

El Zocalo este o piata mare, aflata in centrul Mexicului. Aici se regasesc aspectele multiculturale ale tarii si ale orasului. Imensa catedrala in stil spaniol ne aminteste de colonii in timp ce la cativa metri distanta se afla situl arheologic al templului. Acest templu a fost construit in anul 1978. In centrul pietei, este instalat un drapel imens, mandria mexicanilor.

 Turnul Latino American

Turnul Latino American este situat in centrul orasului Mexic. Are o inaltime de 183 de metri si 45 de etaje. Cu alte cuvinte, ofera o panorama senzationala asupra orasului Mexic.

 Palatul National

Palatul National este o cladire ce dateaza din anul 1693 insa ultimul etaj a fost adaugat abia in anul 1920. In interiorul Palatului National se afla cea mai impresionanta colectie de picturi murale apartinand artistului Diego Rivera. Una din cele mai celebre picturi murale este cea intitulata Mexicanii in lupta pentru Independenta si Libertate. Cu alte cuvinte, un perete imens in care se afla condensati 2000 de ani de istorie.

Sursa: theculturetrip.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *