Viziteaza Palermo

Palermo, capitala Siciliei a fost fondat de catre fenicieni si a capatat la acea vreme numele de Ziz. Mai tarziu a fost redenumit de catre greci Panormos in timpul perioadei arabe devenind unul din cele mai prospere orase din Europa. In zilele noastre Palermo este un melanj original de decoratiuni arabesti, mozaicuri bizantine si arhitecturi romanice.

 Biserica San Giovanni degli Eremiti

Aceasta biserica a fost construita de catre normanzi in secolul VI. Arhitectura este inspirata din stilul bizantin si arab. Biserica a fost folosita si pe post de moschee fiind consacrata din nou cultului catolic in 1136. Un loc calm si linistit in inima centrului istoric din Palermo. Cupolele rosii ii confera originalitate.

 Biserica San Domenico

Biserica San Domenico din Palermo este o biserica cu arhitectura baroca, construita intre anii 1458-1480. Situata in centrul orasului Palermo, este o biserica originala datorita fatadei sale deosebite.

 Piazza Vigliena

Piazza Vigliena sau Quattro Canti (Cele patru fantani) reprezinta intersectia a doua strazi, via Maqueda si Vittorio Emmanuele. Aceasta intersectie are drept particularitate delimitarea celor patru parti vechi din Palermo. Fiecare din aceste patru fatade sunt decorate cu fantani si statui. Piazza Vigliena nu trebuie ratata in timpul unei vizite in Palermo. Vei gasi o multime de calesti care iti vor propune un tur al orasului cat se poate de original.

 Catedrala Monreale

Construita intial cu scopul de a fi manastire, aceasta catedrala a fost construita in 1172 sub conducerea lui Guillermo al II-lea. La Fel ca si biserica San Giovanni degli Eremiti si ca restul monumentelor din Palermo, aceasta catedrala se inspira din stilul arabo-normand bizantin. Aceste trei civilizatii au lasat urme adanci in Sicilia si in stilul cladirilor sale. Aceasta catedrala impozanta are dimensiuni impresionante: 102 m lungime, 40 latime si 35 inaltime. Interiorul este decorat cu mozaic si obiecte poleite cu aur.

Datorita numarului impresionant de cladiri si monumente vechi, Palermo este un oras deosebit de interesant, un oras ce merita vizitat.

Sursa: aerolines..com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *