Rio de Janeiro, capitala carnavalurilor

Rio de Janeiro nu se rezuma doar la celebrul Carnaval, plaja Copacabana sau statuia lui Christos Mantuitorul. Exista o multime de lucruri de vazut si de facut in acest oras cunoscut din punct de vedere mondial. Iata-le.

Statuia lui Christos Mantuitorul este unul din simbolurile orasului Rio. Aceasta statuie imensa a Mantuitorului este situata la o altitudine de 710m si domina orasul Rio.

Plajele din Rio. Bronzatul pe plajele din Rio reprezinta una din principalele activitati. Cea mai cunoscuta plaja este Copacabana. Insa Rio mai are si alte plaje frumoase. In cartierul Arpoador se afla plaja Ipanema, celebra datorita melodiei The Girl From Ipanema. Alte plaje interesante din Rio sunt Leblon si Barra da Tijuca.

Lapa este cel mai animat cartier din Rio, cartier in care viata de noapte este cea mai efervescenta. Este locul ideal pentru a asculta samba sau pentru a savura o caipirinha.

Gradina Botanica si Parcul Lage. Situata in partea de vest a cartierului Lagoa, Gradina Botanica din Rio de Janeiro adaposteste peste 8000 de specii de plante. Construita in anul 1800, gradina dispune de numeroase specimene adulte. Gradina este cunoscuta pentru cele 600 de specii de orhidee dar si pentru monumentele si fantanile sale. Una din atractiile principale ale gradinii este Parcul Lage, parc ce pune in valoare o casa frumoasa datand din secolul 1840, cu un stil unic si surprinzator.

Cartierul Santa Teresa, cocotat pe o colina te invita sa calatoresti in trecut, sa descoperi eleganta disparuta ale caselor din secolul 19 si stradutele sale pavate. Cartierul a servit drept refugiu artistilor, muzicienilor si scriitorilor secolului 20 si a reusit, in ciuda trecerii timpului sa isi pastreze ambianta coloniala simpatica.

In apropiere de cartierul Santa Teresa, biblioteca Real Gabinete Portuges de Leitura care face parte din cele mai frumoase biblioteci din lume si manastirea Sao Bento merita o vizita.

Sursa foto: intrepidtravel.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *