Cele mai frumoase locuri de vizitat in Romania

Timisoara

In Romania poti vizita foarte multe locuri frumoase pe care ti le vom recomanda in urmatoarele articole. Sunt milioane de turisti care ne viziteaza tara si se bucura de peisajele superbe. Noi, insa, nu mai stim sa ne bucuram la fel, iar acest lucru este trist.

Avem o multime de locuri minunate si iesite din comun pe care trebuie sa le vezi macar o data in viata. Mai jos, m-am gandit sa iti prezint o lista cu cateva locatii de poveste pe care nu trebuie sa le ratezi atunci cand vrei sa vizitezi Romania.

Brasov

Este, fara indoiala, unul din cele mai frumoase orase din Romania. In special pe timpul iernii, orasul Brasov este unul dintre cele mai vizitate orase din tara noastra. Poate acest lucru se datoreaza si faptului ca se afla la munte, iar peisajele sunt superbe.

Printre principalele puncte de atractie se numara: Biserica Neagra, Cladirea Sfatului, Poarta Ecaterina, Turnul Negru, Strada Sforii (unde sigur iti vei face multe poze), Sinagoga Neologa si cea Ortodoxa, Muzeul de Arta, Piata Sfatului.

Sighisoara

Cei mai multi turisti aleg sa viziteze Sighisoara pentru a vedea Cetatea Medievala Sighisoara. Este recomandat sa mergi in zona atunci cand are loc si un celebru Festival. Nu este un oras foarte mare, insa oricand te poti indragosti de privelistile din aceasta zona.

Alte atractii din zona sunt: Cimitirul Bisericii Evanghelice, Camera de tortura, Castelul Apaffy, Biserica fortificata Biertan „Birthalm”, Rezervatia Breite, Sala de arme, Salina Praid, Satul scufundat Bezid etc.

Sibiu

Una dintre atractiile principale este Festivalul International de Teatru. Iti recomand sa vizitezi aceasta zona in orice zi din an, deoarece vei avea parte oricand de experiente inedite si peisaje superbe.

Pe timpul iernii, in special in perioada Craciunului are loc Targul de Craciun, iar printre cele mai importante atractii turistice se numara: Turnul Sfatului, Muzeul Civilizatiei Traditionale ASTRA, Parcul ASTRA, Catedrala Evanghelica, Casa cu cariatide, Biserica Romano Catolica, Pasajul Scarilor si nu in ultimul rand, Piata Mare Sibiu si Piata Mica, Gradina Zoologica.

Timisoara

Drumul lung si obositor pana la Timisoara nu il vei mai simti odata ce reusesti sa descoperi cele mai frumoase zone. Indiferent ca mergi cu masina sau cu alt mijloc de transport in comun, atunci cand ajungi aici o sa iti dai seama ca a meritat tot efortul. Timisoara este un oras curat si cu oameni foarte primitori si cu zambetul pe buze.

Printre cele mai importante obiective turistice din zona se numara: Castelul Huniazilor, Catedrala Mitropolitana, Catedrala Sarba, Palatul Neuhausz, Palatul Marbl, Statuia Sfanta Treime, Casa cu Atlanti, Casa Emmer, Casa cu axa de fier, Parcul Botanic, Domul Romano-catolic, Bastionul Maria Theresia si, nu in ultimul rand, Parcul Rozelor.

Cluj-Napoca

Este orasul in care oricand te vei simti foarte bine. Aici vei intalni oameni creativi si primitori. Este unul dintre orasele pe care iti recomand sa le vizitezi toamna.

Printre cele mai importante obiective turistice sunt: Casa Matei Corvin, Bastionul Croitorilor, Biserica Calvaria Manastur, Catedrala Ortodoxa, Sinagoga neoloaga, Biserica Sf. Mihail, Muzeul de Arta, Muzeul de etnografie, Muzeul de farmacie,
palatele Rhedey, Josika si Szeky, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *