Comorile ascunse ale Bulgariei

Descopera comorile Bulgariei, aceasta bijuterie a Europei de Est. Plimbari, vizite ale muzeelor, balneoterapie, patrimoniu religios…Bulgaria are de toate pentru toti. Situata la intersectia dintre Europa si Asia, in partea de nord a Greciei, Bulgaria este o tara montana care s-a dezvoltat datorita popoarelor slave, trace, romane, bizantine si otomane. Numeroase edificii sunt inscrise in patrimoniul mondial Unesco, ceea ce dovedeste bogatia acestei tari.

Sofia, Sfanta

Sofia, capitala bulgara si-a primit numele de la biserica bizantina Sf. Sofia, cea mai veche biserica. Devenita de o perioada buna moschee, biserica este in ziua de azi un centru turistic de prim rang. Sofia adaposteste o multime de muzee nationale precum cel al culturii sau cel arheologic. Acest oras detine un centru frumos care te invita la plimbare.

Plovdiv, vechiul

Plovdiv este la fel de vechi ca Troia, mult mai vechi decat Roma sau Atena. Cu toate acestea, cea mai buna perioada a cunoscut-o sub dominatie otomana. Acest trecut bogat se dezvaluie turistilor prin amfiteatrul si stadionul roman. Insa, de-a lungul vremii, Plovdiv a stiut sa evolueze. Drept marturie sta in acest sens Casa Balabanova al carei interior este consacrat vietii de zi cu zi ai locuitorilor din Plovdivul secolului 19.

Marea Neagra, redescopera turismul balnear

Bulgaria este marginita de Marea Neagra pe o suprafata de 378 de kilometri. Acest lucru i-a permis sa isi diversifice turismul. Astfel, unele surse de apa ating temperaturi de 50 de grade permitand regiunii Varna sa se specializeze in turismul balnear. Marea Neagra le permite turistilor sa sa profite de plajele frumoase cu nisip auriu. Cele mai vizitate orase sunt fara indoiala Varna si Burgas. Aceste doua orase au in comun gradina maritima pe care o propun, o gradina situata la malul marii. Orasul Varna adaposteste un acvariu si un muzeu aeronautic, orasul ideal pentru un sejur relaxant.

Sursa foto: dltviaggi.it

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *