Lausanne, oras olimpic si cultural

Lausanne este un oras cu reputatie mondiala atat de placuta este atmosfera care domneste aici. Orasul cu trecut olimpic adaposteste o multime de atractii turistice, muzee in special. Astfel, Muzeul Olimpic si Fundatia Hermitage reprezinta un « must » pentru turistii sositi in regiune. Colectiile acestora sunt extraordinare.

Lausanne, orasul festiv

Viata de noapte este un alt atu major al orasului Lausanne. In centrul orasului barurile si salile de concert sunt numeroase. Posibilitatile de distractie sunt extrem de numeroase pentru un oras cu mai putin de 125 000 de locuitori. Locuitori din intrega Elvetie si din Franta vin in Lausanne pentru a petrece. Sezonul estival este propice descoperirii orasului Lausanne deoarece in aceasta perioada se organizeaza o multime de festivaluri care au participat la cresterea notorietatii orasului.

Gastronomie

Pentru a face shopping tot in centrul orasului trebuie sa iti indrepti pasii. Mai ieftin decat Geneva, Lausanne raspunde tuturor nevoilor in materie de gastronomie: branza si ciocolata dar si vinul de Vaudois de care localnicii sunt extrem de mandri.

Constructia Palatului Rumini a fost finantata de catre Gabriel de Rumine, un aristocrat al orasului de origine rusa. Palatul a fost terminat cu ajutorul arhitectului Gaspard Andre. Actualmente acesta gazduieste o multime de muzee din Lausanne.

Situat la aproximativ 500m distanta de gara din Lausanne, Castelul din Morges este situat la malul lacului Geneva, vis-a-vis de Mont Blanc.  Castelul gazduieste la randul sau alte patru muzee interesante: Muzeul Elvetian de Figurine Istorice, Muzeul de Artilerie, Muzeul Militar Vaudois si Muzeul Jandarmeriei.

Catedrala Notre Dame se bucura de o importanta internationala. Catedrala s-a construit in mai multe etape. In perioada Reformei Catedrala a suferit o multime de schimbari, in zona liturgica fiind construit un naos. Interiorul catedralei este viu colorat. Printre capodoperele catedralei se numara fereastra trandafir a carei panouri descrie vederea medievala a lumii avand in centru pe Dumnezeu Creatorul.

Sursa foto: lausanne-tourisme.ch

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *