Cele mai frumoase plaje din Portugalia

Muzica, gastronomie, cultura…Portugalia este, fara indoiala, una din cele mai interesante tari europene de vizitat dar si o tara ce poseda cele mai frumoase statiuni balneare din lume. De la nord la sud, plajele sunt numeroase, pentru toate gusturile. Iata-le pe cele mai frumoase.

In apropiere de Lisabona

 Praia do Guincho, Cascais. Pe coasta Estoril, in apropiere de Lisabona, aceasta plaja este extrem de populara in randul surferilor si pasionatilor de kitesurf, locul in care se organizeaza competitii internationale. Pe plaja Praia do Guincho zilele sunt lungi iar apusurile de soare magnifice.

 Praia do Meco, Alfarim. Situata in parcul natural Serra da Arrabida, la 40 de kilometri distanta de Lisabona, aceasta frumoasa plaja din Lisabona este populara in randul localnicilor si turistilor. Pe plaja vei intalni tot felul de turisti: familii, cupluri, nudisti, surferi…

 Praia de Troia, Setubal. In peninsula Troia, frumoasa plaja cu acelasi nume ofera o panorama magnifica asupra Serra de Arrabida, situat vis-a-vis. Plaja dispune de o multime de facilitati: un bar, un spatiu pentru volei, o scoala de surf si windsurf si un acces facil datorita numeroaselor feriboturi care o leaga de orasul Setubal. Regiunea reprezinta un paradis pentru pasionatii de golf si scufundari.

In apropiere de Faro

 Praia da Rocha, Portimao. Situata in regiunea Algarva, pe coasta de sud a Atlanticului, Praia da Rocha este una din cele mai populare din Portugalia dar si una din cele mai frecventate de turisti. Cu o lungime de doi kilometri, falezele aurite care o inconjoara si minunatele ape turcoaz fac din aceasta plaja un loc superb, in special cand soarele apune.

 Praia da Falesia, Albufeira. O alta plaja imensa si magnifica, incojurata de faleze este Praia da Falesia. Chiar daca este extrem de populara, inca poti vedea pescarii la sfarsit de zi sositi pe malul plajei cu vapoarele. In 2013 aceasta plaja a fost aleasa de TripAdvisor drept una din cele mai frumoase plaje.

In apropiere de Porto

 Praia de Moledo, Viana do Castelo. Praia de Moledo este situata in apropiere de Porto si este o plaja apreciata inca de la inceputul secolului XX pentru frumusetea sa. Plaja ofera conditiile ideale pentru practicarea surfului, vara in special.

Sursa: consilierturism.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *