Castelele de vis ale Spaniei

Un castel in Spania, un lucru imposibil? Chiar din contra ! Dovada clara sunt aceste castele incarcate de istorie pe care iti recomandam sa le vizitezi in timpul unei vacante in Peninsula Iberica.

 Castelul Manzanares El Real. Cei mai in varsta isi vor aminti de faptul ca au vazut acest castel in filmul El Cid (1961), film cu Sophia Loren si Charlton Heston in rolurile principale. Cine isi doreste sa il vada in realitate trebuie doar sa faca o calatorie de 50 de minute cu autobuzul din Plaza de Castilla din Madrid. Atentie, castelul este inchis publicului in ziua de Luni.

 Alcazar de Segovia este un castel spectaculos, demn de decorul unei carti postale, situat pe un pinten stancos din centrul orasului vechi din Segovia.

 Castillo de la Monta. In jurul originilor castelului de la Monta circula mai multe legende. Castelul este situat la Valladolid, in comunitatea autonoma Castilla y Leon. Se pare ca transformarile efectuate in interiorul fortaretei si din turnul principal au fost efectuate de catre regele Juan II de Castilla si de fiul sau Enrique IV la inceputul secolului al XV-lea si mai tarziu, Regii Catolici au avut sarcina de a intari zidurile de aparare.

 Castillo de Almodovar del Rio. Aceasta fortareata impresionanta se afla in provincia Cordoba. De origine araba, acest castel a fost construit in anii 70 pe ruinele unei foste fortificatii romane. Dispune de o amplasare strategica, pe o colina inalta de 252 de metri deasupra marii, dominand fluviul Guadalquivir.

 Castillo de los Templarios (Castelul Templierilor) reprezinta un punt de referinta spre Camino de Santiago. Domina orasul Ponferrada din provincia Leon. La origine, era o fortareata celta pe care templierii au transformat-o incepand cu sfarsitul secolului XII pentru a servi drept adapost pelerinilor.

 Castillo de Javier este situat pe o stanca, in localitatea Javier, in Navarra. Construit in secolul X, castelul a fost transformat in muzeu in 1901. Torre de Cristo care adaposteste o capitala gotica trebuie neaparat vizitat. Aici s-a nascut Saint Francis-Xavier, patronul spiritual al provinciei. An de an, mii de persoane sosesc aici in timpul unui pelerinaj cunoscut sub numele de Javierada.

Sursa: travelesmartinfo.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *