Lanzarote, insula incantatoare din Canare

Lanzarote, cea mai orientala insula din arhipelagul Canare, reprezinta o destinatie de vacanta populara datorita bogatiei sale naturale si geologice, peisajelor vulcanice care isi lasa impresia ca mergi pe Luna, plajelor sale paradisiace si climatului sub-tropical care ofera temperaturi blande de-a lungul intregului an. Datorita caracteristicilor sale si frumusetii peisajelor, insula vulcanica Lanzarote a fost declarata rezerva biosferei in 1993.

 Parcul national Timanfaya a fost declarat parc national in 9 august 1974. Situat in partea de vest a insulei, se intinde pe o suprafata de 51km². Intreg parcul este de origine vulcanica. Printre cei mai cunoscuti vulcani amintim Montana de Fuego, la Caldera del Corazoncillo si Montana Rajada. Chiar daca ultimele eruptii ale acestor vulcani au avut loc in secolul al XVIII-lea, activitatea vulcanica este inca prezenta si exista puncte de caldura acare ating 120 de grade Celsius, la 13 metri adancime. In interiorul acestui parc ai posibilitatea de a observa numeroase fenomene geologice in relatie cu natura vulcanica dar si o mare diversitate biologica, numai putin de 180 de specii vegetale diferite.

 Cueva de los Verdes s-a format in urma eruptiei vulcanului Monte de Corona, in urma cu 4500 de ani. Lava, in contact cu atmosfera, a provocat crearea mai multor grote si galerii in partea inferioara. Grota a fost mai apoi utilizata de aborigeni dept refugiu impotriva atacurilor corsarilor.

 El Mirador del Rio reprezinta opera artistului orifinar din Lanzarote, Cesar Manrique, situate in nodrul insulei, la 479 metri deasupra nivelului marii. Datorita inaltimii sale, ofera o priveliste spectaculoasa asupra insulelor din imprejurimi, spre insula Graciosa in special.

 El golfo este situat in regiunea Yaiza, in partea de vest a insulei si face parte din Parcul Natural al Vulcanilor. Este vorba despre un crater situat la nivelul marii din care a ramas doar jumatate, cu un lac de culoarea verde in interior. Culoarea verde a lacului se datoreaza prezentei organismelor vegetale la suprafata.

 Gradina cactusilor este o gradina botanica incredibila situata in partea de nord-est a insulei, una din ultimele opere ale lui Cesar Martinez situata intr-o fosta cariera de piatra. Parcul dispune de peste 1400 de specii de cactus si de un total de 9600 de cactusi.

Sursa: momondo.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *