4 orase spaniole, 4 vizite obligatorii

Simti nevoia sa faci o pauza, sa descoperi un oras nou, sa te deconectezi sau sa profiti de un weekend romantic in doi? Orasele spaniole sunt perfecte pentru acest lucu. Cand auzi numele de Spania, gandul te duce imediat la soare si plaja. Este adevarat, insa Spania nu se limiteaza doar la acest lucru. Spania este o tara ideala pentru o escapada si pentru vizite culturale.

Madrid

Vizita obligatorie: muzeul Prado. Pasionatii de arta vor fi incantati de acest muzeu. Organizeaza un weekend cultural la Madrid si rezerva cateva ore pentru admirarea tablourilor magnifice adapostite de acest muzeu spectaculos. Prado este cu siguranta cel mai important muzeu din Spania. Admira operele unor autori precum Diego Vélasquez, Francisco Goya, Jérôme Bosch, El Greco, Pierre Paul Rubens si Raphaël. Apoi, daca mai ai putere, pleaca in descoperirea celorlalte atractii de care dispune aceasta capitala animata.

Barcelona

Vizita obligatorie: Sagrada Familia. Din punct de vedere istoric, religios si artistic, Sagrada Familia reprezinta un « cosmar » arhitectural nefinalizat. Iata cum am putea descrie in cateva cuvinte Sagrada Familia, incredibila capodopera a lui Antonio Gaudi. Vizita acestui monument in timpul unui sejur la Barcelona este obligatorie, fie pentru a face doar cateva poze. Interiorul sau este magnific, vederea asupra orasului din turnuri este magnifica.

Cordoba

Vizita obligatorie: Moscheea. Cordoba este un oras de vizitat in orice perioada a anului. Insa, vara, din cauza caldurii extreme, insuportabile, sejurul poate fi unul dificil. Cea mai buna perioada de vizitare a orasului Cordoba este luna iunie cand intregul oras este in sarbatoare. Trebuie sa vizitezi neaparat celebra moschee din Cordoba cu cele 856 de coloane ale sale in forma de arcade de culoare rosie si alba. Impresionant.

Malaga

Vizita obligatorie: Centrul Cultural Pompidou. Simpatica statiune balneara Malaga nu este doar o destinatie ideala pentru a face plaja. Oras cultural si gastronomic, Malaga iti va oferi un sejur de neuitat. Orasul natal al celebrului pictor Pablo Picasso, muzeul situat in centrul orasului merita o vizita. Centrul Cultural Pompidou, situat in apropiere de port reprezinta o vizita obligatorie.

Sursa: turistinfamilie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *