Topul atractiilor turistice din Phuket

Phuket este cea mai mare insula din Thailanda, una din cele mai vizitate destinatii, principala poarta de intrare pentru vizitarea partii de sud a tarii. Principala atractie a insulei Phuket sunt bineinteles plajele insa insula pune la dispozitia vizitatorilor sai o multime de activitati de facut: excursii cu vaporul pe insulele din imprejurimi, scufundari si snorkeling, lectii de gatit sau masaj thailandez…

Cel mai mare oras de pe insula este Phuket Town insa, daca vrei sa profiti de plaja si de soare, indreapta-te spre Patong, pe coasta de vest. Sezonul de varf pe insula Phuket este in lunile ianuarie-februarie, perioada in care plajele sunt supraaglomerate. Din mai pana in octombrie este sezonul de ploaie.

 Plajele din Phuket. Principalul motiv pentru care Phuket atrage atat de multi turisti este bineinteles plajele sale. Poti sta tolanit pe plaja sa admiri peisajul sau sa practici snorkeling, sa te plimbi sau sa inoti. Cele mai frumoase plaje din Phuket se afla pe coasta de vest a insulei. De la nord la sud, cele mai frumoase si mai populare insule sunt Karon Beach, Kata Beach, Kata Noi si Nai Han.

 Orasul vechi Phuket. Cu vestigiile arhitecturii coloniale sino-portugheze si casele chinezesti elegante de la inceputul secolului XX, o plimbare in orasul vechi iti permite sa iti faci o idee despre cum era Phuket odinioara, cu magazine cu ierburi chinezesti, hoteluri vechi, piete locale si magazine vechi. Nu trebuie sa ratezi Thai Hua Museum, Soi Romanee si vechea cladire Standard Chartered Bank. O atractie interesanta pentru cei care isi doresc sa descopere o parte din istoria Thailandei.

 Statuia Marele Buddha. Aceasta imensa statuie este facuta din marmura alba adusa din Birmania si este situata in varful Nakkered Hill. Cu o inaltime de 25 de metri, statuia este vizibila din orice colt al insulei. Este un monument religios, prin urmare, daca vrei sa il vizitezi trebuie sa iti acoperi picioarele si umerii.

 Templul Wat Chalong este cel mai mare templu din Phuket si unul din cele mai vizitate. Construit la inceputul secolului 19, templu este extrem de colorat si ornat cu statui din mitologia budista si thailandeza. Arhitectura este tipic thailandeza.

Sursa: agoda.com

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *