Tenerife, pentru o vacanta de vis

Contrar ideilor preconcepute, Tenerife nu este o statiune turistica imensa. In ciuda popularitatii plajelor Los Cristianos si Playa de las Americas, o buna parte din insulele Canare este inca necunoscuta si merita sa fie descoperita. Iata de ce ar trebui sa iti petreci vacanta in Tenerife.

 Plajele naturale din Tenerife. Urmeaza sfaturile localnicilor  si indreapta-ti pasii spre una din plajele cu nisip inchis la culoare. Este culoarea naturala a nisipului insa Oficiul National de Turism a considerat ca nisipul auriu este mai atragator si a preferat sa importe nisip din Sahara pentru a acoperi plajele din principalele statiuni balneare. Trei plaje trebuiesc vizitate neaparat: Los Patos, Poco si Playas de Bollulo.

 Icod de los Vinos. Icod de los Vinos, situat in partea de nord-vest, reprezinta o zona verde frumoasa, protejata a insulei. Ceea ce face aceasta vizita mai speciala este arborele de 22 de metri inaltime cunoscut sub numele de El Drago Milenario (Dragonul Milenar).

 Masca. Respira aerul pur al muntelui din vestul salbatic al insulei Tenerife. Casele din Masca, un sat situat pe masivul Teno, sunt cocotate la inaltime. O vizita in Masca reprezinta o escapada interesanta.

 Shopping la Santa Cruz de Tenerife. Capitala, Santa Cruz de Tenerife ofera una din cele mai variate experiente de shopping de pe insula. De la magazine de lux la pietele de pe strada, vei gasi de toate. Te vei simti ca casa in timpul unei vizite la Santa Cruz de Tenerife. Unul din cele mai incredibile locuri de aici este La Recova de Santa Cruz de Tenerife, cunoscut si sub numele de Mercado de Nuestra Senora de Africa. In aceasta piata vei gasi produse de sezon si fructe de tot felul dar si suveniruri de dus acasa.

 Vulcanul Teide. Cu o altitudine de 3718 metri, Teide reprezinta cel mai inalt varf din Spania. Daca nu iti este frica de inaltime, drumetia spre varful Teide va fi o aventura de neuitat. Insa, cei care vor sa ajunga in varful Teide trebuie sa ceara un permis gratuit inainte. Un must see pentru orice turist in cautare de locatii deosebite.

Sursa: croaziere.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *