Ghidul celor mai frumoase insule din Pacific

Insulele din Pacific evoca imagini de plaje tropicale, de vegetatie luxurianta, de corali si pesti colorati. Relaxare garantata pentru cei veniti sa isi petreaca vacanta pe una din minunatele insule din Pacific.

    Aitutaki, insulele Cook

Plaje superbe, o laguna turcoaz si un climat bland fac din Aitutaki una din cele mai fascinante destinatii din Pacific. Pe langa faptul ca poti profita de plajele superbe, iti poti consacra o parte din timpul liber descoperirii traditiilor locale (cantece si dansuri) si sa vizitezi fosta « marae », un loc folosit pe vremuri pentru intalnirile religioase ale indigenilor inainte de sosirea europenilor.

   Palau, Micronezia

Arhipelagul Palau este compus din cateva sute de insule nelocuite. Locul ideal pentru un sejur relaxant pe o plaja cu nisip auriu. Aceste ape reprezinta un veritabil paradis pentru scafandri, in mijlocul zecilor de pesti colorati. Principalele insule din arhipelagul Palau sunt Koror si Babeldaob, legate printr-un pod.

   Galapagos, Ecuador

Celebre in lumea intreaga pentru fauna lor, aceste insule situate in largul Ecuadorului adapostesc iguana, broaste testoase, orci, pinguini si numeroase specii de pasari. Pana si scufundarile sunt aici o experienta de neuitat.

   Raiatea

Cine a spus ca insulele din Pacific sunt interesante doar pentru iubitorii de soare si plaja? Raiatea de exemplu este o insula populara chiar daca poseda plaje putine. Odata ajuns aici, poti afla mai multe lucruri cu privire la cultura polineziana: temple, situri arheologice, traditii locale ciudate…totul in mijlocul unei vegetatii luxuriante. Raiatea este a patra insula polineziana ca marime.

   Moorea

Moorea este o insula vulcanica fermecatoare din Polinezia franceza, cu munti inalti, doua golfuri frumoase si temple. La 15 minute distanta cu avionul de Tahiti si la 50 de minute distanta de Bora Bora, Moorea este locul in care s-au inventat bungalow-urile, locul ideal pentru scufundari.

  Taveuni, Fiji

A treia insula ca marime din Fiji, Taveuni mai este cunoscuta drept « insula gradinilor » datorita florei si faunei sale exuberante: cascade, piscine naturale, gradini pline de flori frumos mirositoare in care zboara pasari multicolore. Taveuni reprezinta unul din cele mai bune locuri pentru practicarea scufundarilor din lume.

Sursa: ro.theplanetsworld.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *